Automatiserad kommunikation - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Automatiserad kommunikation

Författarlista
  • David Berg

• Ester Andersson

Automed Communication finns under fliken “Communications” i projektmenyn. Det finns två ytterligare flikar under fliken Communcations: 'Scheduled Tasks' och “Communicaton History”. I den här artikeln fokuserar vi på 'Scheduled Tasks', där du kan skapa automatiska meddelanden.

Den automatiserade kommunikationsfunktionen kan användas för att skicka automatiska e-postmeddelanden till dina deltagare, instruktörer eller specifika e-postmottagare. Så om du vill automatisera e-posthanteringen – är den här funktionen för dig!

Tips: När du skapar en automatiserad kommunikation kan det vara bra att tänka på vad du vill uppnå med den specifika trigger som du ställer in. Vill du att deltagarna ska få en påminnelse om de inte har avslutat en kurs efter 7 dagar, eller vill du att en instruktör ska få ett e-postmeddelande när de har avslutat kursen?

Att använda Automated Communication

Det här är stegen som krävs för att schemalägga ett automatiskt meddelande:

1. Klicka på 'Add message' och ge meddelandet ett namn. Var så tydlig som möjligt när du väljer ett namn, eftersom detta namn endast kommer att vara synligt för administratörer. I det här exemplet väljer vi namnet 'Message sent to everyone who hasn't logged in 7 days after invitation'.

2. Ställ in triggers. Du kan välja att lägga till trigger under 'Matching ALL of these rules' eller 'Matching ANY of these rules'. Vad du väljer beror på dina behov. I det här exemplet kommer vi att välja 'Matching ALL of these rules' eftersom vi vill att deltagaren ska uppfylla alla regler för att få meddelandet.Här är Triggerserna du kan välja mellan:

Activity

• Status

• Success

Module

• Status

Participant

• First seen

• Last seen

• Last email

• Activated

• Access expired

• Status

• Source

• Waitlist

• Number of logins

Event

• Start date

• End date

• Event type

• Calendar invitation response

Date

• Date and time

I det här exemplet väljer vi följande två triggers:

• Participant → Activated → Exactly → 7 days ago

• Participant → Number of logins → Exactly → 0

1. Välj din "Channel" (det är här du väljer på vilket sätt meddelandet ska skickas till mottagaren/mottagarna). I det här exemplet väljer vi 'E-post'.

1. Välj din "Audience" (det är här du bestämmer till vem meddelandet ska skickas till). I det här exemplet väljer vi “Participants”.

1. Skriv ditt meddelande (du kan välja om du vill använda en e-postmall eller om du vill skriva ett anpassat meddelande). Läs mer här om var du kan skapa din egen “email template”. I det här exemplet skapar vi ett anpassat meddelande.

1. Ställ in ett startdatum och ett slutdatum (det är automatiskt inställt till 20 år framåt).

1. Spara inställningarna för detta automatiska meddelande genom att klicka på knappen 'Save and Close'.

2. Om du vill att meddelandet ska vara aktivt direkt, klicka på “Activate”.

3. Allt klart!

Variabler för e-postmeddelanden till Project Team Members

Den här artikeln beskriver variablerna som är tillgängliga för användning i e-postmeddelanden som skickas till Project team members eller instruktörer med den automatiserade kommunikationsfunktionen. Notera att variablerna endast går att använda på engelska.

Den allmänna formen för att använda en variabel är att placera variabelnamnet i formen ${name}. Så om en variabel heter “exempel” skulle den användas i en mall skriven på följande sätt: ${exempel}. “Email templates” stödjer standardvärden. Ett standardvärde kan användas när en variabel inte är definierad. Använd ":-" efter variabeln för att ange ett standardvärde. Givet ${name:-Happy User}, kommer texten “Happy User” att vara utmatningen om variabelnamnet inte anges.

Alla variabler som börjar med “Participant” är variabler som ger värden relaterade till den person som regeln matchades för, inte mottagaren (som är Project team members eller instruktörerna). Om en automated communication är inställd för att skicka ett meddelande till Project teamet när en deltagare har slutfört en specifik aktivitet, refererar ${participantName} till deltagaren.Följande variabler finns tillgängliga (skrivet på engelska):

Namn

Beskrivning

Exempel

${projectName}

Titeln som visas för deltagarna.

Introduktionsprogram

${projectDescription}

Projektbeskrivningen från kursdesignen

Välkommen till din lärandeupplevelse. Detta program kommer att hjälpa dig att fokusera energi på meningsfulla åtgärder, assistera i lösningar på långvariga problem och förbättra övergripande prestanda. Uppgifterna på denna sida kommer att hjälpa dig att dra nytta av det personliga inlärningstillfället och öka din förmåga att uppnå dina mål och ambitioner.

${projectAdministrativeName}

Administrativt projektnamn. Detta är namnet som syns i klientportalen.

Introduktionsprogram för säljare Q1 2019.

${locale}

Användarens föredragna språk och region.

en_US

${usersite}

En URL till den generiska inloggningssidan där en användare kan logga in. Sidan kommer att innehålla en inloggningsformulär.

https://yourdomain.learnifier.com/

${orgname}

Klientens namn.

Acme Inc.

${name}

Mottagarens fullständiga namn (förnamn och efternamn).

Irene Instructor

${firstName}

Mottagarens förnamn.

Irene

${lastName}

Mottagarens efternamn.

Instructor

${userid}

Numerisk användar-ID. Kan användas för att referera till en specifik användare.

132819

${email}

Mottagarens primära e-postadress.

mailto:irene.instructor@example.com

${participantName}

Deltagarens fullständiga namn (förnamn och efternamn).

Jane Doe

${participantFirstName}

Deltagarens förnamn.

Jane

${participantLastName}

Deltagarens efternamn.

Doe

${participantUserid}

Numeriskt användar-ID för deltagaren. Kan användas för att referera till en specifik deltagare.

132819

${participantEmail}

Deltagarens primära e-postadress.

mailto:jane.doe@example.com

${date.short}

${date.medium}

${date.long}

${date.full}

Aktuellt datum i olika datumformat. Formatet tas från projektet.

1/1/22

2022-01-01

Tuesday, January 1, 2022

${datetime.short}

${datetime.medium}

${datetime.long}

${datetime.full}

Aktuellt datum och tid i olika datumformat. Formatet tas från projektet.

1/1/22 3:00 PM

2022-01-01 15:00

3 o'clock Tuesday, January 1, 2022

Variabler för e-post som skickas till deltagare

Den här artikeln beskriver de variabler som är tillgängliga för användning i e-postmeddelanden som skickas till “Participants”. Notera att variablerna endast går att använda på engelska.

Den allmänna formen för att använda en variabel är att använda variabelnamnet i formen ${name}. Så om en variabel heter “exempel” skulle den användas i en mall skriven på följande sätt: ${exempel}. Email Templates stödjer standardvärden. Ett standardvärde kan användas när en variabel inte är definierad. Använd ":-" efter variabeln för att ange ett standardvärde. Givet ${namn:-Happy User} kommer texten 'Happy User' att vara utmatningen om variabelnamnet inte anges.

Ett “Participant mail” skickas när en användare aktiveras eller en påminnelse skickas via Automated Communication. Det innehåller vanligtvis information om användaren, kursen och var användaren ska gå för att komma åt plattformen.

Namn

Beskrivning

Exempel

${projectName}

Titeln som visas för deltagarna

Introduktionsprogram

${projectAdministrativeName}

Projekttiteln

Induction Program 2020

${projectDescription}

Projektbeskrivningen från kursdesignen

Välkommen till din lärandeupplevelse. Detta program kommer att hjälpa dig att fokusera energi på meningsfulla åtgärder, assistera i lösningar på långvariga problem och förbättra övergripande prestanda. Uppgifterna på denna sida kommer att hjälpa dig att dra nytta av det personliga inlärningstillfället och öka din förmåga att uppnå dina mål och ambitioner.

${locale}

Användarens föredragna språk och region.

en_US

${usersite}

En URL till den generiska inloggningssidan där en användare kan logga in. Sidan kommer att innehålla en inloggningsformulär.

https://yourdomain.learnifier.com/

${orgname}

Klientens namn

Acme Inc.

${linkid}

Den deltagarspecifika delen av en deltagarlänk för inloggning

${name}

Användarens fullständiga namn (både förnamn och efternamn)

Jane Doe

${firstName}

Användarens förnamn

Jane

${givenName}

Användarens förnamn. Använd gärna firstName istället

Jane

${lastName}

Användarens efternamn

Doe

${surname}

Användarens efternamn. Använd lastName istället

Doe

${userid}

Numeriskt användar-ID. Kan användas för att referera till en specifik användare.

132819

${partid}

Deltagar-ID. Kan användas för att referera till en specifik användares deltagar-ID.

10921679

${email}

Användarens primära e-postadress

mailto:jane.doe@example.com

${loginlink}

En “raw url link” till en deltagarlänk för inloggning. I de flesta scenarier är accesslink ett bättre val.

http://yourdomain.learnifier.com/l/fdslfjdskfsjdl

${accesslink}

En länk med tillhörande HTML-kod för att göra den klickbar

<a href="http://yourdomain.learnifier.com/l/fdslfjdskfsjdl">http://
yourdomain.learnifier.com/l/fdslfjdskfsjdl</a>

Några exempel på bra meddelanden:

Kommunikation 1: Meddelande som skickas till deltagare som har avslutat en aktivitet:

Kommunikation 2: Påminnelse till deltagare som inte har loggat in efter sju dagar från att ha mottagit en inbjudan.

Kommunikation 3: Meddelande till “Team Managern” när en “Team member” har slutfört ett quiz.

Kommunikation 4: Meddelande som skickas till Participant när ett event är två dagar bort och deltagaren har svarat "Accepterat".