Väntelistan - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Väntelistan

Författarlista
  • David Berg

• Ester Andersson

Om du använder vår katalogfunktion, kan du nu även använda vår “Waitlist” där deltagare kan anmäla sig till “Waitlist” om kursen är full. På så sätt får du en bra översikt över vilka kurser som är populära och bör utökas samt vilka kurser du kanske bör omvärdera.

Hur man aktiverar väntelistan

Gå till fliken "Waitlist" i projektmenyn och se till att den är aktiverad i det övre högra hörnet. För att deltagarna ska kunna få knappen "Join Waitlist" måste det finnas en deltagarbegränsning på kursen, vilket du kan ställa in på fliken "Settings" i projektmenyn.

Hur man använder väntelistan

1. När en kurs är full och "Waitlist" är aktiverad kommer deltagarna att se knappen "Join waitlist"

1. Från administratörens vy ser det ut så här:

1. Med "+" och "-" tecknen kan du flytta deltagare upp och ner i deras platser.

2. För att göra en plats tillgänglig måste du ta bort en deltagare från deltagarlistan. Gå helt enkelt till fliken "Participants", markera deltagarens namn och klicka på "Remove".

3. När en plats blir tillgänglig kommer deltagare på väntelistan att bli inskrivna i turordning. Om du vill att de ska få en inbjudan via e-post där det står att de har blivit inskrivna, rekommenderar vi att du skapar en “Automated Communication”.