Emailmallar - Kunskapsbas / Biblioteket - Help Desk

Emailmallar

• Ester Andersson

Om du vill anpassa din portal rekommenderar vi att du skapar egna eller anpassar redan befintliga e-postmallar.

Lägga till en ny template

1. Gå till Library och klicka på "Email templates"

2. Klicka på "Add email temaplate" eller skapa en kopia av en generisk e-postmall genom att klicka på den du vill kopiera och därefter klicka på "Copy" (på så sätt behöver du inte bygga upp en e-poststruktur från grunden)

3. Ange ett namn, beskrivning och språk (endast synligt för administratörer) i fälten.

4. Klicka på "Save email template" för att spara dina ändringar.

5. När du har sparat dina ändringar öppnas ett nytt fönster. Klicka på "Edit email" för att börja göra ändringar.

6. Skapa din email template och spara dina ändringar!

Redigera en email template

Lägga till en bild

1. Välj bilden och klicka på bildikonen i menyn.

2. Lägg till URL:en till den nya bilden och justera storleken så att den passar din e-post.

Ändra färgen på knappen "Get started"

För att ändra färgen på knappen "Get started", gå in i template-byggaren och klicka på "Source". Sök efter "bgcolor" och lägg till HEX-färgen du valt.

Ändra bakgrundsfärgen

För att ändra bakgrundsfärgen på email templaten, sök efter "background-color" (den första) och ändra den till HEX-färgen du valt.