Automationer - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Automationer

Författarlista
  • Ester Andersson

Automations minimerar administrativt arbete genom att automatiskt registrera deltagare till kurser. Till exempel kan alla som arbetar i ett specifikt team automatiskt få tillgång till teamets specifika kurs. För att använda Automations måste anpassade fält vara aktiverade (kontakta Learnifier support).

Tillgänglig från prisplan: Enterprise

Observera: när du använder Automations blir deltagarna inte automatiskt inbjudna via e-post till kursen, de kommer helt enkelt att ha tillgång till den. Därför rekommenderar vi alltid att du använder Automations i kombination med Automated Communications om du vill skicka automatiska inbjudningar till deltagarna.

1. Gå till fliken "Automations".

1. Klicka på "Add Automation".

1. Välj "Normalt mode" eller "Advanced mode" beroende på hur du vill att din Automation ska fungera. I "Normal mode" kan du bara ange en regel. I "Avancerat läge" kan du kombinera flera regler.

2. Använd symbolerna för att skapa en Automation som passar dina behov. Här är en lista över tillgängliga symboler att använda:

"=" betyder lika med.

"!=" betyder inte lika med.

"<-" betyder lika med eller mindre än.

"->" betyder lika med eller större än.

"<" betyder mindre än.

1. Ställ in statusen till "Live" om du vill aktivera den omedelbart eller behåll den som utkast.

2. Bläddra ner och välj den kurs du vill automatisera registreringar till.

1. Allt klart!