Anpassade fält - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Anpassade fält

Författarlista
  • David Berg

• Ester Andersson

Custom fields är extra fält som kan läggas till i en användares profil för att enklare filtrera rapporter, använda Automations eller begränsa synligheten i course catalog. Dessutom kan Custom Fields användas för en integration du har med ett annat system, till exempel ett HR-system. Nedan finns exempel på olika typer av custom fields:

Note
  • Företag

• Roll

• Anställningsnummer

Custom Fields är tillgängliga från prisplanen Professional. När en användare loggar in för första gången på en inlärningsplattform med Custom Fields kan det se ut så här (om det finns en *, innebär det att Custom fieldet är obligatoriskt att fylla i). Observera: Scrolla ner för att hitta instruktioner om hur man lägger till Custom Fields.

Hur vet man vilka inställningar som ska användas?

• En anledning till att ha ett field synligt för deltagare kan till exempel vara om du vill ha information om vilket språk deltagaren vill ha sina kurser på.

• En annan anledning till att ha ett field synligt endast för administratörer (inte deltagare) kan vara om du vill ha ett Custom field där du anger om en användare är chef eller inte. Troligtvis bör denna information endast vara synlig för administratörer.

• En anledning att ha ett obligatoriskt fält som deltagarna måste fylla i är till exempel om de behöver ange sina kostbehov.

Från administratörens perspektiv kan Custom Fields se ut så här:

För att lägga till Custom Fields, vänligen kontakta support@learnifier.com med svar på följande frågor:

1. Ska Custom fieldet vara synligt för deltagare eller ska endast administratörer kunna fylla i det?

2. Ska Custom fieldet besvaras med fritt textfält eller genom att välja ett alternativ? Om det senare, vilka är alternativen?

3. Ska Custom fieldet visas i rapporter eller inte?