Katalogbyggaren - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Katalogbyggaren

Författarlista
  • Ester Andersson

• David Berg

Katalogbyggaren låter dig skapa din egna “Learning Academy” och är tillgänglig från prisplanen Professional.

Hur man publicerar en kurs i katalogen

1. Importera kursen till katalogen genom att klicka på "+ Project".

2. Redigera kursens sida genom att klicka på de tre punkterna → "Course page".

3. Ange en beskrivning, kursbild och en bakgrundsbild.

4. Gå tillbaka till “Overview” och till kursens “Course Settings” genom att klicka på de tre punkterna → "Course Settings"

5. Under fliken "Visability", välj "Active" (kursen kommer att vara synlig hela tiden) eller "Timebound" (kursen kommer att vara synlig under en begränsad tid).

6. Under fliken "Category", välj vilken (om någon) kategori kursen ska tillhöra.

7. Under fliken "Enrollment dates", välj om du vill begränsa “Enrollment” och “Unenrollment” -datumen. "Direct" innebär att deltagaren omedelbart får tillgång till kursen vid anmälan (du kan lägga till specifika datum för när Enrollment ska vara öppen), och "Modererad" innebär att Enrollment måste godkännas manuellt av en Team Manager (om "Managed by team" är aktiverat i projektinställningarna) eller en administratör. Unenrollment kan bara vara direkt (med specifika datum för när Enrollment ska vara öppen).

7.1
 Unenrollment-knappen läggs till på kursens sida i katalogen.

8. Under fliken "Audience", har du möjlighet att begränsa synligheten för kursen i katalogen. Välj "Normal Mode" eller "Advanced mode" beroende på hur du vill att synligheten ska fungera. I "Normal mode" kan du ange endast en regel. I "Advanced mode" kan du kombinera flera regler. Till exempel, om du har det anpassade fältet "Företag" och endast vill att de som tillhör Learnifier ska kunna se en kurs, kan du välja Företag = Learnifier.

Note

"=" betyder lika med.

"!=" betyder inte lika med.

"<-" betyder lika med eller mindre än

"->" betyder lika med eller större än

"<" betyder mindre än

Hur man lägger till en kategori i katalogen

1. Gå till "Catalog builder"

2. Klicka på "+ Category" och ge din kategori ett namn.

3. Du kan också lägga till upp till 3 underkategorier genom att gå in på kategorin och klicka på "Add subcategory".

Hur man lägger till en samling i katalogen

1. Klicka på pilen bredvid "+ Project" och välj "Add Collection".

2. Ange en “Collection Title”.

3. Välj “Visability”.

4. Koppla kurser till din samling.

Hur man lägger till “Optional fields” för att låta deltagarna filtrera mellan kurser

1. Gå till fliken "Settings" i projektmenyn.

2. Scrolla ner till "Filters" och ange den kursinformation du vill låta dina deltagare filtrera kurser på.

3. För att ändra vilka filter som ska vara synliga i katalogen, gå till katalogbyggaren och klicka på inställningsikonen bredvid "Projects".