Låsa moduler eller aktiviteter - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Låsa moduler eller aktiviteter

Författarlista
  • David Berg

• Ester Andersson

Lär dig hur du effektivt låser moduler eller aktiviteter i Learnifier för att kontrollera deltagarnas tillgång baserat på slutförande eller godkännande av tidigare moduler, specifika datum eller händelserelaterade tidpunkter.

Hur hittar jag inställningen?

1. Gå till modul-/aktivitetens Settings.

1. Ändra inställningar under "Modul/aktivitet accessible when".

På modulnivå finns det sju alternativ att välja mellan:

Note
  • “Always accessible" - Modulen kommer alltid vara tillgänglig för deltagarna.

• "Previous module completed" - Modulen kommer vara tillgänglig när den föregående modulen har blivit completed av deltagaren.

• "All previous modules completed" - Modulen kommer vara tillgänglig när alla föregående moduler har blivit completed av deltagaren.

• "Previous module completed and passed" - Modulen kommer vara tillgänglig när den föregående modulen har blivit completed och blivit passed. OBS: Ett krav är att den föregående modulen innehåller en aktivitet med en komponent som deltagarna kan slutföra och bli Passed/Failed för.

• "All previous modules completed and passed" - Modulen kommer vara tillgänglig när deltagaren har slutfört och blivit completed för alla föregående moduler. Ett krav är att den föregående modulen innehåller en aktivitet/aktiviteter med komponenter som deltagarna kan slutföra och bli Passed/Failed för.

• "Set date" - Modulen kommer vara tillgänglig på ett specifikt datum.

• Days before/after event" - Modulen kommer vara tillgänglig X dag/dagar före/efter ett event.E tt krav för att lägga till denna inställning är att projektet innehåller ett event.

• "Date relative to" - En dropdown med alla events som har lagts till i kursen.

• "Days" - Antal dagar före eller efter events.*

• * Om du ställer in ett negativt antal dagar låses modulen upp det antalet dagar före eventets startdatum vid midnatt. Om du ställer in antalet till noll eller positivt låses modulen upp det antalet dagar efter eventets slutdatum vid midnatt.

På aktivitetsnivå finns det sju alternativ att välja mellan:

Note
  • "Always accessible" - Aktiviteten kommer alltid vara tillgänglig för deltagarna.

• "Previous activity completed" - Aktiviteten kommer vara tillgänglig när den föregående aktiviteten har blivit completed av deltagaren.

• "Previous activity completed and passed" - Aktiviteten kommer vara tillgänglig när den föregående aktiviteten har blivit completed och passed för deltagaren.

• "All previous activities completed" - Aktiviteten kommer vara tillgänglig när alla föregående aktiviteter har blivit completed av deltagaren.

• "All previous activities completed and passed" - Aktiviteten kommer vara tillgänglig när deltagaren har blivit completed och blivit passed för alla föregående aktiviteter.

• "Previous activity completed" - Aktiviteten kommer vara tillgänglig när den föregående aktiviteten har blivit completed av deltagaren.

• ”All previous activites completed" - Aktiviteten kommer vara tillgänglig när alla föregående aktiviteter har slutförts av deltagaren.

Hur kan denna inställning användas i praktiken i Learnifier-verktyget?

Här kommer vi att gå igenom användningsfallet för hur vi kan använda låsta moduler eller aktiviteter i våra projekt.

Exempel 1:

Ett exempel på hur du kan använda en låst aktivitet är om du har skapat ett quiz (läs mer om hur du skapar quiz här) i aktiviteten före den sista aktiviteten. Om du väljer att ställa in inställningen "Previous activity completed and passed" på den sista aktiviteten, innebär det att du måste klara quizet för att komma till den sista aktiviteten. Det kan se ut så här:

Detta innebär att om du inte klarar quizet kommer du inte att komma till den sista aktiviteten och kan därför inte slutföra hela kursen. Om du till exempel har lagt till en utmärkelse i ditt projekt (läs mer om utmärkelser här) kommer deltagaren endast att få utmärkelsen om de har klarat quizet och därför kan gå in i den sista aktiviteten som måste slutföras och klaras för att kunna gå vidare.

Exempel 2:

Ett annat exempel på hur detta kan användas är om du vill att din deltagare ska slutföra hela modulen innan de kan gå vidare till nästa modul. Det kan till exempel se ut så här:

Vad detta kommer att innebära i praktiken är att deltagaren måste klaraden föregående modulen för att kunna gå vidare till nästa modul i kursen. I detta fall kan deltagarna inte klicka på en låst aktivitet i slutet och måste därför börja med aktiviteterna/modulerna som inte är låsta.