Quiz - Kunskapsbas / Biblioteket - Help Desk

Quiz

• Ester Andersson

Learnifiers plattform möjliggör enkelt skapande av quiz för olika utbildningssyften. Denna guide förklarar hur du lägger till innehåll, namnger ditt quiz, redigerar frågor, integrerar multimedia och justerar inställningar som poängsättning och granskningsalternativ.

Bygga quiz (i Library)

1. Klicka på "Add material" och välj Quiz.

1. Ange en titel och klicka på "Add & Build Quiz".

Bygga quiz (i kursbyggaren)

1. Klicka på plustecknet och välj "Quiz".

1. Namnge quizzet och klicka på "Add and build quiz"

Redigera quiz

1. Ange en sidrubrik och en (valfri) beskrivning

2. Ange en avsnittsrubrik och (valfri) beskrivning

3. Skriv din fråga i rutan "Question title"

1. Om frågan endast har ett korrekt svar, välj "Single answer" och om den har flera korrekta svar, välj "Multiple answer". Markera det/de korrekta svaren genom att kryssa i rutan "Correct answer"

• För att lägga till en ny fråga, klicka på "+Question" och välj vilken typ av fråga du vill lägga till.

• Att lägga till media i dina frågor, såsom bilder, videor eller ljudfiler, är möjligt.

Quizinställningar

Under "Settings" är det här du ställer in poängsättning och de allmänna inställningar.

Scoring type

• Count total number of correct questions:

• Multiple choice questions: användaren får +1 poäng deltagaren väljer en eller flera korrekta alternativ och -1 poäng när hen väljer en eller flera felaktiga alternativ. Maximal poängsättning för denna typ av fråga är +1 och minimum är 0 poäng.

• Single choice questions: användaren får +1 poäng för varje korrekt svar och 0 poäng för felaktiga svar.

• Count the total number of points for all answers:

• Multiple choice questions: Användaren får summan av poängen du har angett som "value" i "Settings" för de valda alternativen.

• Single choice questions: Användaren får det antal poäng du har angett som "värde" i "Inställningar" för det valda alternativet.

General

Show answers for review before submitting: Deltagarna kommer att kunna se vad de har svarat

Allow retaking the quiz multiple times: Deltagarna kommer att kunna ta quizet mer än en gång

Show answers when the quiz has been completed: Deltagarna kommer att kunna se sina svar när de har slutfört quizet

Automatically generated report: En rapport kommer att genereras automatiskt

Make response anonymous in report: Deltagarnas namn kommer inte att vara synliga i rapporten

Rationale

Rationale for completed quiz: Text som visas för deltagare som klarade testet

Rationale for failed quiz: Text som visas för deltagare som misslyckades med testet

Generera med AI - BETA

1. Addera Quiz: Tryck på + och välj innehållstypen quiz.

2. Välj “Generate with AI”: Klicka på alternativet “Generate with AI” för att använda AI-funktionen.

3. Välj antal frågor: Ange hur många frågor ni vill att AI ska generera (maximalt 10).

4. Granska frågorna: Efter att frågorna har genererats, granska dem noggrant. Ni kan direkt använda de genererade frågorna eller redigera dem för att bättre anpassa dem till er kurs.

OBS! Vänligen kom ihåg informationen nedan när du använder denna funktion:

Även om vi använder en version av AI som inte tränas på innehållet i era kurser, ska denna funktion aldrig användas i kurser som innehåller persondata eller annan känslig information. Säkerheten och integriteten för dessa uppgifter är av yttersta vikt.