Kursmallar - Kunskapsbas / Biblioteket - Help Desk

Kursmallar

• David Berg

• Ester Andersson

I den här artikeln går vi igenom varför du bör använda course templates och de olika sätten att göra det.

Tillgängligt från prisplan: Professional

Varför använda course templates?

Course Templates är användbara om du har flera kurser med liknande strukturer. Om du uppdaterar innehållsblock som bilder, videor, frågeformulär, undersökningar och HTML-textblock i kursmallen genom att klicka på "Edit-knappen" kommer alla kurser som använder kursmallen att uppdateras. Om du lägger till något nytt i kursmallen kommer detta dock bara att påverka framtida kurser baserade på mallen. Kom ihåg, om du uppdaterar vanliga textblock kommer det också bara att påverka framtida kurser baserade på mallen.

Skapa en course template från grunden

1. Gå till Library → Course Templates

2. Klicka på "Add Template"

3. Ange ett namn, beskrivning, språk och (inte obligatoriskt) en utgångsdatum och klicka på "Save course design".

4. Klicka på "Edit Course Template".

5. Skapa din kursmall!

Skapa en template från ett projekt

1. Gå till projektet du vill kopiera.

2. Klicka på triangeln som pekar nedåt på höger sida av "Create copy".

3. Välj "Create Template". Du kommer automatiskt att omdirigeras till den nya kursmallen.

Uppdatera material i Course Templates

Om du uppdaterar innehållsblock som bilder, videor, frågeformulär, undersökningar och HTML-textblock i kursmallen genom att klicka på "Edit”-knappen (se nedan), kommer alla kurser som använder kursmallen att uppdateras. Om du lägger till något i kursmallen kommer detta dock bara att påverka framtida kurser baserade på mallen.

Detta är ett exempel på hur en generisk course template kan se ut: