Avslutningskriterier (modul/aktivitet) - Kunskapsbas / Administration / Funktioner - Help Desk

Avslutningskriterier (modul/aktivitet)

Författarlista
  • Ester Andersson

Completion criteria bestämmer när deltagare ska räknas som "Completed" på en specifik aktivitet.

För att hitta inställningen:

1. Klicka på de tre punkterna bredvid modulen eller aktiviteten i kursbyggaren.

Det finns tre alternativ att välja mellan:

• All Components - Deltagaren måste slutföra varje komponent (material) i en aktivitet. Till exempel: ladda ner ett dokument, se en video, slutföra en quiz, slutföra en undersökning, lyssna på en ljudfil osv…

• Manually set by learner - Detta alternativ innebär en "Markera som slutfört"-knapp visas för deltagaren i aktiviteten. För att aktiviteten ska markeras som slutförd måste deltagaren klicka på denna knapp. Denna inställning är bra att använda i aktiviteter som endast innehåller text och/eller bilder eftersom systemet inte kan spåra om en deltagare har läst en text eller sett en bild.

• Required components - Välj vilka komponenter deltagarna måste slutföra för att avsluta aktiviteten! Deltagaren kommer att se vilka komponenter som är valfria eller inte.