Arkivera ett projekt - Kunskapsbas / Administration / Tips & Tricks - Help Desk

Arkivera ett projekt

Författarlista
  • Ester Andersson

• David Berg

Arkivering av en kurs påverkar endast administratörsgränssnittet. Deltagare som har blivit inbjudna till kursen kommer fortfarande att ha tillgång. Du kommer även kunna bjuda in nya deltagare! Den enda skillnaden är att kursen inte kommer att synas under "Aktiva" kurser utan istället under "Arkiverade" kurser.

Om du önskar att dina deltagare inte längre ska ha tillgång till din kurs, gå till “Participants” och markerar rutan bredvid alla deltagare. Klicka sedan på "Change Expiration" och välj till exempel gårdagens datum (på detta sätt kommer deras tillgång att upphöra omedelbart). Arkivera sedan projektet. Nu kommer varken du eller deltagarna att se kursen. Läs mer
här om hur du ändrar deltagarnas åtkomst.

1. Gå till startsidan för projektet du vill arkivera.

2. I fliken "Overview", klicka på "Ongoing" eller "New" och välj "Archived" i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på kryssrutan för att spara.