Återställa formatering från kopierade texter - Kunskapsbas / Administration / Tips & Tricks - Help Desk

Återställa formatering från kopierade texter

Författarlista
  • Ester Andersson

• David Berg

1. Gå till kursbyggaren och till den text du vill redigera.

2. Klicka på textavsnittet så att du kommer in i textredigeringsläge. Ett verktygsfält visas när du är i redigeringsläge.

3. Markera all text du vill återställa stilen för.

4. Klicka på “återställ stil-ikonen” i verktygsfältet. Den ser ut som en T med en mindre x efter den. Ikonen ser ut så här:

5. Slutligen, för att ta bort all strukturell formatering, klicka på formatmenyn till höger om verktygsfältet. Den brukar säga "Normal" eller "Rubrik 1". I rullgardinsmenyn väljer du "Normal" samtidigt som all text fortfarande är markerad.

6. Tips: Du kan också importera texten utan formatering genom att klicka på CTRL+SKIFT+V.