Interaktiva verktyg - Kunskapsbas / Administration / Tips & Tricks - Help Desk

Interaktiva verktyg

Författarlista
  • Ester Andersson

Det finns flera sätt att ordna interaktivitet i dina kurser med Learnifier-komponenter, såsom quizer och surveys, eller "Post on Wall". Det är dock också möjligt att integrera andra verktyg i Learnifier, vilket vi kommer gå igenom här.

Scorm

1. Klicka på plustecknet och välj "Scorm".

2. Lägg till zip-filen.

3. Allt klart!

4. Framsteg kan spåras beroende på inställningarna i scorm-filen.

H5P

1. Klicka på plustecknet och lägg till en textkomponent.

2. Klicka på "Source" och lägg till inbäddningskoden som kan hittas där innehållet skapas.

Tips: När du bäddar in H5P-innehåll eller andra interaktiva verktyg i din Learnifier-kurs kan inte framsteg spåras. Därför rekommenderar vi att du ändrar slutförandekriterierna till "Manuellt inställt av deltagaren" i aktivitetens inställningar.

Iframe

1. Lägg till en textkomponent i din kurs.

2. Klicka på den gråa menyn med en glob.

3. Klistra in länken och lägg till "Height=100%" och ändra procenten på bredden enligt ditt val.

Observera: iFrame rekommenderas inte om du vill följa tillgänglighetsriktlinjer.