Hur lägger jag till deltagare genom API? - Kunskapsbas / API, SAML, integrationer och allmänna inställningar - Help Desk

Hur lägger jag till deltagare genom API?

Författarlista
  • Ester Andersson

För att lägga till deltagare via API behöver du deltagarens e-postadress, användarnamn eller API-användar-ID. Precis som i administratörsgränssnittet måste du lägga till deltagaren i en kurs och sedan aktivera dem.

POST /orgunits/{orgid}/projects/{projectid}/participants - Add participantPOST /orgunits/{orgid}/projects/{projectid}/participants/${participantId}/activate - Activate participant

Nästa steg är att konfigurera "automated communication" i Learnifier, som till exempel en inbjudnings-e-post som kan skapas när en deltagare registreras. Den fullständiga API-dokumentationen finns tillgänglig här.