Segmenter - Kunnskapsbase / Administrasjon / Funksjoner - Help Desk

Segmenter

Forfatterliste
  • Ester Andersson

Segmenter er en funksjon som lar deg opprette ulike versjoner av en aktivitet for å skape en mer personlig læringsopplevelse. Det er et flott alternativ hvis du for eksempel ønsker å invitere alle dine ansatte til en introduksjonskurs, men med litt forskjellige tilpasninger.

Opprett segmenter

1. Gå til aktiviteten du ønsker å tilpasse, og klikk på "Segment".

2. Opprett ønsket antall segmenter.

3. Bytt hvilket segment du redigerer ved å klikke på etiketten i høyre hjørne. Du kan også kopiere innhold mellom segmentene ved å klikke på "Copy content to".

Tildel segmenter

Hvis du har segmentert spesifikke aktiviteter i prosjektet ditt, og deretter inviterer deltakere til kurset, vil de bli tilfeldig tildelt et segment. Hvis du ønsker å unngå dette, er det viktig at du tildeler deltakeren før du inviterer dem til kurset. Du kan gjøre dette ved å følge trinnene nedenfor:

1. Gå til fanen "Participants" i prosjektmenyen.

2. Klikk på "Assign Segments" i fanen under.

3. Klikk på "Unassigned" for å se hvilke deltakere som ikke har blitt tildelt et segment.

4. Velg deltakeren du ønsker å tildele et segment, og deretter velg segmentet. Gjenta for så mange deltakere du ønsker. Husk å klikke "Save".

5. Du kan også la systemet automatisk blande ved å enten klikke på "Assign all", rett og slett sende en invitasjons-e-post, eller velge deltakerne i "Unassigned"-listen og velge flere segmenter.