Kursmaler - Kunnskapsbase / Biblioteket - Help Desk

Kursmaler

• David Berg

• Ester Andersson

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvorfor du bør bruke kursmaler og de ulike måtene å gjøre det på.

Tilgjengelig fra prisplanen: Professional

Hvorfor bruke kursmaler?

Kursmaler er nyttige hvis du har flere kurs med lignende strukturer. Hvis du oppdaterer innholdsblokker som bilder, videoer, spørreskjemaer, undersøkelser og HTML-tekstblokker i kursmalen ved å klikke på "Edit-knappen", vil alle kurs som bruker kursmalen bli oppdatert. Hvis du legger til noe nytt i kursmalen, vil dette imidlertid bare påvirke fremtidige kurs basert på malen. Husk, hvis du oppdaterer vanlige tekstblokker, vil dette også bare påvirke fremtidige kurs basert på malen.

Opprett en kursmal fra bunnen av

1. Gå til Library → Course Templates

2. Klikk på "Add template"

3. Sett et navn, beskrivelse, språk og (ikke obligatorisk) en utløpsdato og klikk "Save course design".

4. Klikk på "Edit course Template".

5. Lag din kursmal!

Opprett en mal fra et prosjekt

1. Gå til prosjektet du vil kopiere.

2. Klikk på pilen som peker ned på høyre side av "Create copy".

3. Velg "Create template". Du blir automatisk omdirigert til den nye kursmalen.

Oppdatering av materiale i kursmaler

Hvis du oppdaterer innholdsblokker som bilder, videoer, spørreskjemaer, undersøkelser og HTML-tekstblokker i kursmalen ved å klikke på "Edit"-knappen (se nedenfor), vil alle kurs som bruker kursmalen bli oppdatert. Hvis du legger til noe i kursmalen, vil dette imidlertid bare påvirke fremtidige kurs basert på malen.

Dette er et eksempel på hvordan en generisk kursmal kan se ut: