Lås moduler eller aktiviteter - Kunnskapsbase / Administrasjon / Funksjoner - Help Desk

Lås moduler eller aktiviteter

Forfatterliste
  • David Berg

• Ester Andersson

Lær hvordan du effektivt låser moduler eller aktiviteter i Learnifier for å kontrollere deltakernes tilgang basert på ulike betingelser som fullføring eller bestått av tidligere moduler, spesifikke datoer eller hendelsesrelaterte tidspunkter.

Hvordan finner jeg innstillingen?

1. Gå til modul-/aktivitetsinnstillinger.

1. Endre innstillinger under "Module/Activity accessible when".

På modulnivå er det syv alternativer å velge mellom:

Note
  • "Always accessible" - Modulen vil alltid være tilgjengelig for deltakerne.

• "Previous module completed" - Modulen vil være tilgjengelig når den foregående modulen er fullført av deltakeren.

• "All previous modules completed" - Modulen vil være tilgjengelig når alle foregående moduler er fullført av deltakeren.

• "Previous module completed and passed" - Modulen vil være tilgjengelig når den foregående modulen er fullført og bestått. MERK: En forutsetning er at den foregående modulen inneholder en aktivitet med en komponent som deltakerne kan fullføre og Passed/Failed bestå.

• "All previous modules completed and passed" - Modulen vil være tilgjengelig når deltakeren har fullført og “Passed” alle foregående moduler. En forutsetning er at den foregående modulen inneholder en eller flere aktiviteter med komponenter som deltakerne kan fullføre og bestå/ikke bestå.

• "Set date" - Modulen vil være tilgjengelig på en bestemt dato.

• "Days before/after event” - Modulen vil være tilgjengelig X dag/dager før/etter et event. En forutsetning for å legge til denne innstillingen er at prosjektet inneholder et event.

• "Date relative to" - En nedtrekksliste med alle events som er lagt til i kurset.

• "Days" - Antall dager før eller etter eventet.*

• *Hvis du angir et negativt antall dager, blir modulen låst opp det antallet dager før hendelsens startdato ved midnatt. Hvis du angir tallet til å være null eller positivt, blir modulen låst opp det antallet dager etter hendelsens sluttdato ved midnatt.

På aktivitetsnivå er det syv alternativer å velge mellom:

Note
  • "Previous activity completed" - Aktiviteten vil være tilgjengelig når den foregående aktiviteten er fullført av deltakeren.

• "Previous activity completed and passed" - Aktiviteten vil være tilgjengelig når den foregående aktiviteten er fullført og “Passed” av deltakeren.

• "All previous activities completed" - Aktiviteten vil være tilgjengelig når alle foregående aktiviteter er fullført av deltakeren.

• "All previous activities completed and passed" - Aktiviteten vil være tilgjengelig når deltakeren har fullført og “Passed” alle foregående aktiviteter.

• "Previous module completed" - Aktiviteten vil være tilgjengelig når den foregående aktiviteten er fullført av deltakeren.

• "All previous modules completed" - Aktiviteten vil være tilgjengelig når alle foregående aktiviteter er fullført av deltakeren.

Hvordan kan denne innstillingen brukes i praksis i Learnifier-verktøyet?

Her vil vi gå gjennom bruksområdet for hvordan vi kan bruke låste moduler eller aktiviteter i våre prosjekter.

Eksempel 1:

Et eksempel på hvordan du kan bruke en låst aktivitet er hvis du har opprettet en quiz (les mer om hvordan du oppretter quiz her) i aktiviteten før den siste aktiviteten. Hvis du velger å sette innstillingen "Previous activity completed and passed” på den siste aktiviteten, betyr det at du må bestå quizen for å komme til den siste aktiviteten. Det kan se slik ut:

Dette betyr at hvis du ikke består quizen, vil du ikke komme til den siste aktiviteten og kan derfor ikke fullføre hele kurset. Hvis du for eksempel har lagt til en utmerkelse i prosjektet ditt (les mer om utmerkelser her), vil deltakeren bare få utmerkelsen hvis de har bestått quizen og derfor kan gå inn i den siste aktiviteten som må fullføres og bestås for å kunne fortsette.

Eksempel 2:

Et annet eksempel på hvordan dette kan brukes er hvis du vil at deltakeren din skal fullføre hele modulen før de kan gå videre til neste modul. Det kan for eksempel se slik ut:

Hva dette vil innebære i praksis er at deltakeren må fullføre den forrige modulen for å kunne gå videre til neste modul i kurset. I dette tilfellet kan ikke deltakerne klikke på en låst aktivitet på slutten og må derfor begynne med aktivitetene/modulene som ikke er låst.