Vad kan jag göra när en deltagare inte mottar några email? - Kunskapsbas / Felsökning - Help Desk

Vad kan jag göra när en deltagare inte mottar några email?

Författarlista
  • David Berg

• Ester Andersson

När du skickar e-post från Learnifier bör det inte ta mer än en minut för e-posten att nå deltagarens inkorg. Om deltagaren inte hittar e-posten i sin inkorg, följ dessa steg:

1. Be deltagaren att kontrollera sin skräppostmapp (se anledningar nedan för varför detta kan ha hänt).

2. Om deltagaren inte kan hitta e-posten i sin skräppostmapp, skicka deras inloggningslänk via din vanliga e-postklient. På så sätt kan de komma åt kursen utan att få din inbjudan via e-post. För att komma åt deltagarens personliga inloggningslänk, följ stegen nedan:

1. Gå in i det projekt du vill bjuda in deltagaren till och klicka på fliken "Participants".

2. Hitta deltagaren i listan och klicka på menyn "Actions" till höger. Klicka på "Get Link".

3. Kopiera och klistra in länken/URL:en i ett e-postmeddelande i din vanliga e-postklient och skicka det till deltagaren.

Orsaker till varför e-post markeras som skräppost:

Note
  • Deltagaren har markerat e-postmeddelanden som liknar e-postmeddelanden från Learnifier som skräppost.

• E-postmeddelandet innehåller mer än en länk och länkarna leder till olika webbplatser.

• Deltagarens e-postservrar har konfigurerats så att de hanterar e-postmeddelanden som skickas från samma avsändare på kort tid som skräppost. Detta kan hända om du skickar ut e-postmeddelanden samtidigt till många deltagare som arbetar på samma företag. För att förhindra detta kan du lägga till Learnifiers domän på en allow-list (lista över tillåtna avsändare) i ditt företag.

Tyvärr kan inte Learnifier göra något för att kontrollera om e-postmeddelanden markeras som skräppost eller inte. Vi rekommenderar dock att du lägger till följande domäner på allow-listen:

NOREPLY@yourdomain (Standardavsändaradress för alla e-postmeddelanden)

eller om du använder en anpassad domän

NOREPLY@yourdomain (Standardavsändaradress för alla e-postmeddelanden)

invitation@calendar.learnifier.com (Irish hosting) – Används för kalenderinbjudningar (och läsa tillbaka användarsvar). Detta är en teknisk e-postadress och kan inte ändras.

invitation@calendar.learnifier.se (Swedish hosting) – Används för kalenderinbjudningar (och läsa tillbaka användarsvar). Detta är en teknisk e-postadress och kan inte ändras.

Note

Om du inte använder en anpassad domän behöver du inte göra några speciella e-postinställningar. För kunder med anpassad domän behöver du lägga till en SPF-regel för din Learnifier-domän.

Om du använder den anpassade domänen learning.example.com, lägg till följande SPF-post i din domänkonfiguration:

learning.example.com. TXT "v=spf1 include:amazonses.com ~all"

Se till att din DNS-mappning är korrekt. Om du använder BIND som DNS-server och använder en fullständigt kvalificerad domän som exemplet ovan, se till att domänen slutar med en punkt.