Att skapa en HAR-fil för felsökning - Kunskapsbas / Felsökning - Help Desk

Att skapa en HAR-fil för felsökning

Författarlista
  • David Berg

I vissa fall kan Learnifier supportteam behöva ytterligare information för att felsöka vissa problem ytterligare. I sådana fall kan vi be dig att generera en HAR-fil från din webbläsare. Nedan har vi beskrivit stegen för hur du genererar en sådan fil.

Observera att en HAR-fil innehåller olika data, inklusive dina cookie-innehåll och de sidor du besökt under inspelningen. Den som har tillgång till HAR-filen kan inspektera den inskickade datan, vilket potentiellt kan inkludera personlig eller känslig information. Det är avgörande att säkra dina HAR-filer på rätt sätt.

Google Chrome

1. Öppna Chrome DevTools:

- Högerklicka på vilket element som helst på sidan och välj "Inspektera" från snabbmenyn, eller tryck Ctrl + Shift + I (Windows/Linux) eller Cmd + Option + I (Mac) för att öppna Chrome Developer Tools.

2. Gå till Network-fliken:

- I Chrome DevTools, navigera till fliken "Network".

3. Börja inspelningen:

- Se till att rutan "Preserve log" är ikryssad.
- Klicka på "Record"-knappen (en röd cirkel) för att börja spela in nätverksaktiviteten.

4. Återskapa problemet:

- Navigera till den webbsida där du upplever problemet och återskapa det.

5. Spara HAR-filen:

- När du har återskapat problemet, högerklicka någonstans i listan över nätverksförfrågningar.
- Välj "Save all as HAR with content" för att spara filen.

Firefox

1. Öppna Firefox Developer Tools:

- Högerklicka på vilket element som helst på sidan och välj "Inspect Element" från snabbmenyn, eller tryck Ctrl + Shift + I (Windows/Linux) eller Cmd + Option + I (Mac) för att öppna Firefox Developer Tools.

2. Gå till Network-fliken:

- I Firefox Developer Tools, byt till fliken "Network".

3. Börja inspelningen:

- Se till att rutan "Persist Logs" är ikryssad.
- Klicka på ladda om-knappen eller tryck Ctrl + R (Windows/Linux) eller Cmd + R (Mac) för att uppdatera sidan och börja spela in nätverksaktiviteten.

4. Återskapa problemet:

- Navigera till den webbsida där du upplever problemet och återskapa det.

5. Spara HAR-filen:

- Högerklicka någonstans i loggen över nätverksaktivitet och välj "Save All As HAR" för att spara filen.

Microsoft Edge

1. Öppna Developer Tools:

- Högerklicka på vilket element som helst på sidan och välj "Inspect" från snabbmenyn, eller tryck Ctrl + Shift + I (Windows/Linux) eller Cmd + Option + I (Mac) för att öppna Developer Tools.

2. Gå till Network-fliken:

- I Developer Tools, byt till fliken "Network".

3. Börja inspelningen:

- Se till att rutan "Preserve log" är ikryssad.
- Klicka på "Start capturing"-knappen (en cirkelikon) för att börja spela in nätverksaktiviteten.

4. Återskapa problemet:

- Navigera till den webbsida där du stöter på problem och återskapa problemet.

5. Spara HAR-filen:

- Högerklicka någonstans i loggen över nätverksaktivitet och välj "Save as HAR with Content" för att spara filen.

Safari:

1. Aktivera Developer-menyn:

- Gå till Safari > Inställningar > Avancerat och markera rutan bredvid "Visa utvecklar-menyn i menyraden".

2. Öppna Developer Tools:

- Klicka på "Develop" i menyraden, välj sedan "Show Web Inspector".

3. Gå till Network-fliken:

- I Web Inspector-fönstret, gå till fliken "Network".

4. Börja inspelningen:

- Se till att rutan "Preserve Log" är ikryssad.
- Ladda om sidan för att börja spela in nätverksaktiviteten.

5. Återskapa problemet:

- Navigera till den webbsida med problemet och replikera problemet.

6. Spara HAR-filen:

- Högerklicka någonstans i loggen över nätverksaktivitet och välj "Export as HAR" för att spara filen.